Fokkersdag 2024.

Op zaterdag 11 mei 2024 hield de vereniging haar jaarlijkse fokkersdag bij onze leden Marrie en Willem Vierhouten in Hierden.

Een mooie dag met prachtig weer op een geslaagde locatie met een goede opkomst wat leden betreft, 18 personen hadden zich opgegeven. We werden om 10.00 uur welkom geheten door onze voorzitter en onthaald op een heerlijk bakje koffie met lekkers erbij verzorgt door Patricia Kluin, dus de dag begon goed.

We werden ingedeeld in drie groepen. 2 groepen voor de konijnen en 1 groep voor de cavia's , De aanwezige leden moesten de dieren keuren en van een predicaat voorzien. Toen alle dieren door de leden gekeurd waren, liet de voorzitter zijn licht over het geheel schijnen en dan kom je tot de conclusie waarom een keurmeester het soms makkelijk en soms moeilijk heeft om een goede beoordeling met een waardig predicaat toe te kennen. Tussen de keuring door ging Marrie rond met een schaal met worst en kaas wat prima in de smaak viel. Ook was er bier limonade in voorraad dus voor een ieder wat wils. De groep 1 (Dick Schilder-Henk Bolder-Marrie Vierhouten en Willem Vierhouten) met als schrijfster Janny van Dijk, die verschillende dieren mochten keuren, kwamen uit bij een prachtige jonge Alaska van Rijk Bos die voorzien werd van predicaat F96. Groep 2 (Rijk Bos- Henk Sanders- Marinus Blokker- Kathy Spek) met als schrijver Gerrit van Dijk kwamen uit bij een Rex Midden blauw marter met het predicaat F97 van Nick Blokker die zijn Opa had meegebracht. Groep 3 (Patricia Kluin- Sabrina Zwep- Ewan Zwep met zijn nichtje) keurden de cavia's en dat was best moeilijk was het ging om 2 cavia's, een rode en een Slate Tan waarvan de Slate tan het won met het predicaat F96.

Het fraaiste konijn van deze dag is geworden een Rex Midden Blauw Marter van Nick Blokker met het predicaat F97. De Fraaiste Cavia, een slate tan met het predicaat F96 mocht toebehoren aan Comb Kluin.

Na afloop bleven de leden nog even nagenieten van deze voortreffelijke georganiseerde dag.

 

Henk Bolder.