Home » Leden » Verhaal van Barend Bruinhorst

Beste lezer(es)

 

Inleiding,
Als vader van een gezin en docent van beroep heb ik de leuke de hobby: Het in stand houden van, en het verbeteren van een prachtig stukje cultureel erfgoed.

Woonachtig in Uddel (gemeente Apeldoorn) ben ik 20 jaar geleden hiermee actief geworden door de fok van dubbelgezoomde Barnevelder krielen. Voordien had ik ook wel dieren, maar niet echt voor de fokkerij/show.  Mijn fokkerij is gericht op de gewenste raskenmerken volgens de richtlijnen van de N.H.D.B. Dit geldt zowel voor het uiterlijke van de dieren als wel voor het karakter en de legkwaliteiten.
 Fokkerij & Onderzoek naar erfelijke eigenschappen
Naast dieren fokken heb ik in de loop der jaren veel studie gedaan naar erfelijke zaken, iets wat buitengewoon  interessant is. Nog voor de erkenning van de zilveren dubbelgezoomde krielen een feit was, ben ik gestart met diverse meerzomige zilverpatrijs krielen van het ras Wyandotte en Plymouth-rock om een eigen stam van Zilverdubbelgezoomde krielen op te bouwen. Juist door de moeilijkheidsgraad van deze nieuwe kleurslag heb ik er altijd veel uitdaging in gezien.
 
 
 

 

 

 


 
Shows
Zoals bij iedereen zijn de resultaten wisselend, met meer of minder succes. Een prachtige bekroning op dit werk heb ik op de 1e Europese Ras show van 2013 gekregen door met een zilverdubbelgezoomde hen de titel "Europees Kampioen" te behalen.
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 


 
Fokkerij van de grote Barnevelders
Sinds enkele jaren ben ik ook met fok van de grote Barnevelders gestart. De uitdaging die ik er zoek is om ook hier mooie dieren te fokken met de volgende raskenmerken
>goede leg
>fraai type dier (het juiste model, gewicht en staartpartij.
>warme heldere grondkleur zonder smut in de grondkleur
> mooie dubbele groenglanzende zoming. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkoop

Heeft u interesse voor dieren?
Regelmatig heb ik jonge dieren over die ik voor liefhebbers / collega fokkers aanbiedt. Deze dieren zijn uiteraard voor 100 procent gezond, maar zijn dieren met kleine schoonheidsfoutjes. De jonge dieren hebben een enting gehad tegen de Marekse verlamming en zijn behandeld tegen Coccidiosse. De prijs is leeftijdsafhankelijk vanaf 10 euro voor jonge hennen van circa 8 weken oplopend naar ratio
Uiteraard mag u mij bellen of mailen.

 
 
B. van de Bruinhorst
Tel:       0577- 402033
Mail:    b.bruinhorst@solcon.nl